Internetavbrott 14 januari

Uppdatering 12.04: Nu fungerar nätet igen.

Uppdatering 11:22: Tekniker har varit på plats i vår nod och bytte ut nätdelen till den switch som strulade. Detta löste tyvärr inte problemet som vi hade hoppats på, utan det blir ett byte av hela switchen istället. De håller på att införskaffa en ny switch och hoppas byta den under dagen, men det går inte att ge någon exakt tidsplan för detta. Räkna med att avbrottet fortsätter ett tag till idag.

Uppdatering 09:49: det verkar vara en del av vår utrustning som gått sönder. Tekniker är på väg med ny utrustning och ska vara på plats inom en halvtimme, därefter ska bytet kunna ske relativt snabbt, trodde teknikern.

Vid 9-tiden idag 14 januari gick nätet ner i föreningen. Felsökning pågår.

Uppkoppling via mobiltelefon

Tips: koppla upp er via mobiltelefonen om ni har möjlighet, tills vidare. (Kom dock ihåg att detta förbrukar datatrafik från ert mobilabonnemang.)

För er med iPhone: börja med att slå av wifi i telefonen så att ni får kontakt med mobilnätet istället. Därefter kan ni använda internetdelning för att dela ut uppkopplingen.

För er med Android-telefon: googla er modell av telefonen samt ”internetdelning” för att hitta instruktioner för om/hur man ställer in det.